Η πλατεία Campo de' Fiori - ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Η πλατεία Campo de’ Fiori

Η πλατεία Campo de’ Fiori είναι στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στην piazza Navona. Μέχρι τον 15ο αιώνα εκεί υπήρχε ένα λιβάδι με λουλούδια γι’αυτό πήρε και αυτό το όνομα. Το 1456 ο πάπας πλακόστρωσε την περιοχή με σκοπό την αναβάθμισή της όπως και έγινε καθώς μετατράπηκε σε μια αγορά για άλογα που λάμβανε χώρα δυο φορές την εβδομάδα. Έτσι φτιάχτηκαν επίσης ξενοδοχεία αλλά ξεκίνησαν γύρω από την πλατεία και αρκετές εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κοντά στην πλατεία λάμβαναν επίσης χώρα και εκτελέσεις. Στις 17 Φεβρουαρίου του 1600 εκτελέστηκε δια της πυράς ο φιλόσοφος Giordano Bruno που ήταν δομινικανός μοναχός και ο οποίος είχε κατηγορηθεί για αίρεση. Σήμερα η περιοχή είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια Ιταλών και ξένων λόγω των νυχτερινών μαγαζιών που υπάρχουν. Αυτή είναι και η μοναδική περιοχή της Ρώμης στην οποία δεν υπάρχει ούτε μια εκκλησία.

Campo_di_Fiori_4-tSa-2000X616

Το άγαλμα του Giordano Bruno

Το άγαλμα στήθηκε το 1888 μετά από πιέσεις των μασονικών στοών παρά τις αντιδράσεις της εκκλησίας και του πάπα ο οποίος επίσης απειλούσε ότι θα άφηνε την Ρώμη και θα πήγαινε στην Αυστρία. Σε αυτή την απειλή η ιταλική κυβέρνηση απάντησε πως ο πάπας μπορούσε να αφήσει την Ιταλία αλλά πως δεν θα του επιτρεπόταν να επιστρέψει ποτέ πια. Από τότε βρίσκονται σε κρίση οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας μέχρι την εποχή του Μουσολίνι ο οποίος άλλαξε την σχέση αυτή.

 

Comments are closed.

error: Content is protected !!