Τι δεν πρέπει να κάνετε αν ταξιδέψετε στην Ιταλία - ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν ταξιδέψετε στην Ιταλία

italia-cartoline-small-1417358742-5pzP-slide

Πριν από μια επίσκεψη στην Ιταλία οι περισσότεροι σας λένε τι πρέπει να κάνετε και που πρέπει να πάτε. Όμως όπως σε κάθε χώρα έτσι και στην Ιταλία υπάρχουν πράγματα που είναι καλύτερα να αποφύγουμε.

Μην περιμένετε να είναι όλα στην ώρα τους. 

Οι Ιταλοί έχουν την ίδια αίσθηση του χρόνου με εμάς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε λίγο υπομονή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά επίσης αρκετές φορές ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο παραπάνω όταν έχετε κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη σε μουσεία ή τουριστικούς χώρους.

Rom (Italien), Kolosseum

Μην περιμένετε να συνεννοηθείτε μόνο στα αγγλικά. 

Σίγουρα σε τουριστικά μέρη, μέσα σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια θα καταφέρετε να μιλήσετε με κάποιον στα αγγλικά. Όμως η Ιταλία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στην Ευρώπη. Έτσι αν δεν μιλάτε έστω και λίγα ιταλικά θα χρειαστεί να μιλήσετε μόνο με χειρονομίες για να συνεννοηθείτε με κάποιον.

venezia-panoramica

Μην προγραμματίζετε επισκέψεις σε πολλές πόλεις σε ένα ταξίδι. 

Η Ιταλία είναι από τις χώρες με τα περισσότερα αξιοθέατα παγκοσμίως. Μια επίσκεψη σε κάθε πόλη της θα διαρκέσει αρκετά μιας και θα έχετε πάρα πολλά πράγματα να δείτε και χώρους να επισκεφθείτε. Είναι αδύνατον να συνδυάσετε πολλές πόλεις σε μία επίσκεψη.

vaticano_2014_675_9_344696_V5P1D5

Μην παρκάρετε οπουδήποτε μέσα στην πόλη. 

Η νομοθεσία στην Ιταλία για τις παραβάσεις στον δρόμο είναι αρκετά αυστηρή και σίγουρα αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας παράνομα θα είναι δύσκολο να το βρείτε στο ίδιο σημείο επιστρέφοντας μιας και θα το έχει πάρει η αστυνομία.

venise_2

 

Μην κάνετε κράτηση μέσω ίντερνετ για να χρησιμοποιήσετε γόνδολα στην Βενετία. 

Η μεταφορά σας στην πόλη της Βενετίας με γόνδολα καλύτερα να οργανωθεί εκεί, καθώς μπορείτε να μετακινηθείτε με χαμηλό κόστος όπως οι ντόπιοι ενώ αν κάνετε κράτηση μέσω ιστοσελίδας μπορεί να πληρώσετε μέχρι και 80 € για 40 λεπτά.

pisa-900×300

Comments are closed.

error: Content is protected !!